Προβλήματα από την καθυστέρηση καταβολής των αγροτικών επιδοτήσεων

Προβλήματα από την καθυστέρηση καταβολής των αγροτικών επιδοτήσεων

Αρ. Πρωτ. 7906/16.12.2010

Προς Υπουργό:

- Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Ολιγωρία και αδράνεια χαρακτηρίζει  το αρμόδιο Υπουργείο, αναφορικά με την καθυστέρηση στην καταβολή των επιδοτήσεων των αγροτών. Οι δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση των επιδοτήσεων, έχουν οδηγήσει τους αγρότες σε απόγνωση. Ενώ η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έγκαιρα κατέβαλλε τις σχετικές αποζημιώσεις, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λειτουργώντας με μικροκομματικές σκοπιμότητες, κατέφυγε στην αποπληρωμή ενός μέρους των επιδοτήσεων, λίγες μόνο ημέρες πριν τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μάλιστα για το έτος 2010 ακόμη δεν έχει προχωρήσει στην καταβολή των αποζημιώσεων.

Την ίδια ώρα, οι τιμές των ζωοτροφών διαρκώς αυξάνονται, τα λειτουργικά έξοδα είναι στα ύψη και οι αγρότες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Θα πρέπει, επιτέλους το αρμόδιο Υπουργείο να σταματήσει να εμπαίζει τον αγροτικό κόσμο της χώρας και συγκεκριμένα της περιφέρειας, οι ελπίδες του οποίου, χάνονται από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική στον αγροτικό τομέα. Με επικοινωνιακές φιέστες δεν προωθείται ο αγροτικός τομέας της χώρας μας, αντιθέτως συρρικνώνεται επικίνδυνα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Πότε προτίθεται επιτέλους, το αρμόδιο Υπουργείο, να προβεί στην καταβολή όλων των αποζημιώσεων των αγροτών, οι οποίες καθυστερούν σε δραματικό βαθμό;

Απάντηση Υπουργείου